Portakallı Tatlar

177

Portakallı Mini Cheesecake

Tabanı için malzemeler: 1 paket eti Sultani Bisküvi, 50 gr. erimiş tereyağ, 1-2 çay kaşığı tarçın, 1-2 kahve fincanı fındık, 1 tatlı kaşığı portakal rendesi, 2 yemek kaşığı süt

Peynir katı için malzemeler: 200 gr. labne peynir, 100 gr. Pınar Beyaz Peynir (kutuda sürülen), 100 ml. krema, 2 yumurta, 1 büyük çay bardağı şeker, 3 yemek kaşığı portakal suyu, 1 tatlı kaşığı portakal rendesi, 1 paket vanilya, 1 yemek kaşığı un, 1-2 yemek kaşığı nişasta

Üzeri için malzemeler: 1 portakalın suyu, 2 yemek kaşığı şeker, 1 tatlı kaşığı portakal rendesi, 1 tatlı kaşığı nişasta+1/2 kahve fincanı su

Yapılışı: Bisküvi ve fındığı rondoda un haline getirin. Sonra da içine erimiş tereyağı, portakal rendesi, tarçın ve sütü ekleyip, iyice karıştırın.

Muffin tepsisine, muffin kâğıtlarını yerleştirin. Sonra da içlerini hazırladığınız harçtan 1,5 tatlı kaşığı içlerine koyup, kaşığın tersiyle bastırarak yerleştirin. Daha sonra da tepsiyi dolaba koyun ve 15-20 dakika dinlendirin.

Peynir katı için, peynirleri ve şekeri mikserle çırpın. Sonra içine sırayla çırparak krema, yumurtalar (teker teker), vanilya portakal suyu, rendesi, un ve nişastayı ekleyin.

Hazırladığınız harcı muffin kâğıtlarının içine paylaştırın. (tamamını doldurun)

Fırını 160 derece de yakıp, 3-4 dakika ısıtın. Sonra da muffin tepsinizi su koyduğunuz fırın tepsisine koyup, 25 dakika kadar pişirin.

Pişen chessecakelerinizi fırından çıkarın ve soğumaya bırakın. Soğuyunca buzdolabına koyup 3-4 saat iyice dinlendirin.

Üzeri için, bütün malzemeleri sos kabına koyun ve karıştıra karıştıra katılaşıncaya kadar pişirin.

Pişince ocaktan alıp ılımaya bırakın. Sosunuz ılıyınca soğuyan cheesecakelerinizin üzerine 1’er tatlı kaşığı paylaştırın ve tekrar soğuması için buzdolabında 1 saat kadar soğutun. Afiyet olsun. Nurlumutfakta!

Bademli ve Portakallı Revani

Malzemeler: 5 yumurta, 5 kahve fincanı şeker, 4 kahve fincanı badem unu, 1 kahve fincanı irmik, 1 portakal rendesi, 4 yemek kaşığı portakal suyu, 75 gr. erimiş soğutulmuş margarin, 1 paket vanilya, 1 paket kabartma tozu

Şerbeti için malzemeler: 1 portakal suyu, 1 dilim limon, 3,5 büyük su bardağı şeker, 3 büyük su bardağı şeker

Yapılışı: Öncelikle su ve şekeri koyun, 10 dakika kaynasın. Daha sonra portakal suyu, rendesi ve limonu ekleyip, 10 dakika daha kaynatın. Sonra da soğumaya bırakın.

Şekerle yumurtaları ve vanilyayı beraberce iyice kar gibi oluncaya kadar çırpın. Sonra sırayla erimiş ılımış margarini, portakal suyunu ve rendesini ekleyin. En sonda irmik, badem unu, elenmiş un ve kabartma tozunu ekleyip, karıştırın.

Hazırladığınız revani hamurunu yağladığınız büyük fırın kabına koyup 175 derece ısınmış fırına koyun ve pişirin. (40-45 dakika kadar). Pişmişliğini kürdanla kontrol edip fırından çıkarın.

Pişen revaninizin ilk sıcaklığı çıkınca üzerine birkaç yerden kürdanla delin ve soğumuş şerbeti revaninizin üzerine yavaş yavaş dökün.

Revaninizi iyice soğuduktan sonra dilimleyip kaymakla servis edin. Revani buzdolabında 1 gece dinlenince daha güzel oluyor. Afiyet olsun. Nurlumutfakta!