Kolay Tariflerle Misafirlerinizi Mutlu Edin

114

Susamlı Sirkeli Simit

Malzemeler: 125 gr. yumuşak margarin, 1 çay bardağı zeytinyağ, 2 yemek kaşığı yoğurt, 1\2 kahve fincanı süt, 1 yumurta beyazı, 2 yemek kaşığı elma sirkesi, 1 çay kaşığı karbonat, 2 çay kaşığı kabartma tozu, 1.5 yemek kaşığı şeker, 2 çay kaşığı tuz, Aldığı kadar un (3.5 su bardağı kadar)

Üzeri için: 1 yumurta sarısı, susam

Yapılışı: Yumuşak margarin ve zeytinyağını birlikte iyice karıştırın. Sonrada içine un hariç diğer malzemeleri ekleyin. Daha sonra da kontrollü olarak un ekleyerek yumuşak ve pürüzsüz bir hamur yoğurun. Yoğurduğunuz hamurunu strech filme sararak buzdolabına koyun ve bir kaç saat dinlendirin.

Dinlenen hamurunuzu merdaneyle açıp istediğiniz kalıpla kesin ve yağlı kağıt serdiğiniz tepsilere dizin. Üzerine önce yumurta sarısı sürün, sonra da susam serpin. Hazırladığınız kurabiyeleri 75 derece fırında iyice kızarana kadar pişirin (30-35 dakika).

Kolay Rulo Pasta

Malzemeler: 3 paket hazır kakaolu Dankek, 30 ml krema, 2 paket bitter çikolata

İç Kreması için: 300 ml. soğuk krema, 3-4 dolu yemek kaşığı pudra şekeri, 2 paket vanilya, 1.5 su bardağı hindistan cevizi, 50  gr. rendelenmiş beyaz çikolata

Yapılışı: Kakaolu kekleri rondodan geçirip un haline getirin. Kremayı ısıtıp içine çikolataları ekleyin ve ılıyana kadar iyice karıştırın. Ilıyan çikolatalı karışımı keklerin üzerine dökün ve kaşık yardımıyla karıştırıp hamur haline getirin. Tezgahın üzerine yağlı kağıt serin ve kek hamurunu üzerine
döküp kaşıkla bastırarak yayın. Sonra da üzerine bir yağlı kağıt daha koyun ve merdane yardımıyla hamuru büyütün. Daha sonra da üzerindeki yağlı kağıdı kaldırın ve hamuru bıçak yardımıyla dikdörtgen haline getirin.

İç Kreması: Soğuk kremayı iyice çırparak kabartın ve içine pudra şekeri, vanilya, hindistan cevizi ve beyaz çikolata rendesiniz ekleyip tekrar çırpın. Hazırladığınız kremayı açtığınız kek hamurun üzerine spatulayla dikkatlice yayın ve düzenleyin. Sonra da altındaki yağlı kağıdın yardımıyla dikkatlice rulo yapın. Kağıdıyla beraber dolaba koyun ve 30 dakika kadar soğumaya bırakın. Daha sonrada dolaptan alıp kağıdı dikkatlice çıkarın ve servis tabağına koyun. Üzerini çikolata sosla süsleyin ve servis edin.

*Kremanızı hamuru hazırlamadan önce hazırlayın ve soğutun. Hazır kek kullanmak istemezseniz, evdeki kalmış kekleri kullanabilirsiniz.

Ispanaklı Açma Börek

Malzemeler: 1 su bardağı yoğurt, 1 su bardağı su, 1 su bardağı sıvıyağ, 2 yumurta, 1 yemek kaşığı sirke, 2 çay kaşığı tuz, 1 kilo un, 75 gr. tereyağ

İç harç malzemeleri: 7 deste ıspanak, 4 adet kuru soğan, 3 yemek kaşığı sıvıyağ, karabiber, tuz, 3 yemek kaşığı tahin

Üzeri için malzemeler: 2 adet yumurta sarısı

Yapılışı: Öncelikle ıspanakları yıkayıp ayıklayın ve doğrayın. Sonra da kaynamış sıcak sudan geçirin ve iyice sıkın. Soğanları doğrayıp sıvıyağda kavurun ve içine ıspanakları ekleyin. Sonra da beraberce kavurun. Ispanakların içine ılıdıktan sonra baharatları ve tahini ekleyip karıştırın.

Hamur için hamur malzemeleriyle yumuşak bir hamur yoğurun. Hazırladığınız hamurdan 8 adet beze yapıp üzerini örtün ve buzdolabına koyup 1 saat dinlendirin. Dinlenen bezeleriniz tabak büyüklüğünde açın ve dörderli gruba ayırın. 4 tanesinin aralarını erimiz yağla yağlayarak üst üste koyun ve buzdolabına koyup,30 dakika öylece dinlendirin. Diğer kalan 4 bezeyi de aynı şekilde hazırlayın ve buzdolabına koyun. Dinlenen dörtlü hamurlarınızı sırayla buzdolabından çıkarın ve açabildiğiniz kadar ince açın. Açtığınız hamuru 4 eşit parçaya bölün ve geniş ucuna hazırladığınız içi koyup rulo halinde sarın. Sardığınız hamurun üzerini yağlayın ve istediğiniz büyüklükte kesin. Bütün hamurunuzu bu şekilde hazırlayın. Böreklerinizin üzerine yumurta sarısı sürüp. Önceden ısıtılmış 175 derece fırında iyice kızarana kadar pişirin.