Ayvalı Çörek

177

Sevdikleriniz için kısa sürede hazırlayabileceğiniz Ayvalı Çörek tarifini Behiye Öğretmen İriş’ten aldık.

Hamuru İçin Malzemeler: 4-4,5 su bardağı un, 1 su bardağı ılık süt, 1 çorba kaşığı kuru maya, 1 çay bardağı şeker, 50 gr margarin, 1 çorba kaşığı portakal kabuğu rendesi

İç Harcı İçin Malzemeler: 2 büyük boy ayva, 1 su bardağı çekilmiş ceviz, 1 su bardağı kuru üzüm, 1 tatlı kaşığı tarçın, 2 çorba kaşığı margarin, 1/2 cay kasığı toz karanfil, 1/2 cay kaşığı yeni bahar, 3 çorba kaşığı dolusu şeker, 1/2 limon suyu

Üzeri İçin Malzemeler: 1 yumurta akı, 1 çorba kaşığı dolusu süt

Hazırlanışı: Çukur bir tencereye küp küp doğramış olduğumuz ayvaların üzerine baharatlar hariç tüm malzeme konulur ve kısık ateşte kapağı kapalı olarak pişirilir. Ayvalar suyunu çekince ateşten alınır ve baharatlar ilave edilip soğumaya bırakılır.

Diğer tarafta bir tepsi içerisinde, ılık sütün içine mayayı koyup eritelim. Erimiş margarin, şeker, portakal kabuğu rendesi ve yumurtaları (1 tanesinin akı üzeri için ayrılır) mayalı süt ile karıştırıp elimizle çırpalım. Kaşık kaşık unu ekleyelim ve üzerini iyice kapatıp mayalanması için ılık bir ortamda 1 saat bekletelim.

Mayalanan hamurumuzdan 40-50 gr’lık bezeler hazırlayalım. Un serpmiş olduğumuz tezgahta 1/2 parmak kalınlığında açalım. Açtığımız hamurların her tarafına ayvalı harcımızdan sürüp rulo şeklinde saralım ve gül şeklinde kıvıralım. Hafif yağlanmış yuvarlak bir tepsiye birbirlerine değecek şekilde yan yana sıkıca dizelim. Üzerine sütle çırpılmış yumurta akımızı sürüp tekrar üzerini kapatıp 1/2 saat hamurumuzu dinlendirelim. Önceden ısıtılmış fırında 170 derecede üzeri iyice kızarana kadar 35-40 dk. pişirelim.

Afiyet Olsun…

Behiye Öğretmen İriş

Siparişleriniz için: 0 535 836 50 65